آغاز " طرح ضیافت اندیشه اساتید " دانشگاه علوم پزشکی مشهد

آخرین به روز رسانی یکشنبه, 22 مرداد 1396 05:42

مراسم افتتاحیه " طرح ضیافت اندیشه اساتید" به همت ستاد هم اندیشی استادان و با حضور نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محل سالن شورای دانشکده داروسازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در بخشی از این مراسم، نشست هم اندیشی با موضوع " بررسی زوایای مختلف سند ۲۰۳۰ " برگزار و حجت الاسلام پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی توضیحاتی را در خصوص این سند بیان کرد.

مغایرت بندهای متعددی از سند ۲۰۳۰ با قانون اساسی

حجت الاسلام پژمانفر با اشاره به ابهامات موجود در بندهای متعدد سند ۲۰۳۰ و مغایرت بخشی از مفاد آن با قانون اساسی و مبانی اعتقادی، بر توقف کامل اجرای این سند و جایگزین شدن اسناد بالادستی ملی در حوزه های مختلف فرهنگی، آموزشی ،اقتصادی و... تاکید کرد.

نائب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف یونسکو از تدوین سند ۲۰۳۰ تشکیل یک نظام هماهنگ و یکپارچه‌ی جهانی است خاطرنشان کرد: این هدف به ظاهر مفید و مورد تایید است اما لازمه پذیرش مفاد آن عبور از بسیاری از تفکرات و مبانی اعتقادی است که شالوده و اساس نظام حکومتی کشور را تشکیل می دهد و لازمه رسیدن به مرز مشترک با دیگر کشورها گذشتن از این تفکرات و مبانی اعتقادی است.

این نماینده مجلس همچنین با تاکید بر اینکه مرزهای امروز کشور ما مرزهای اعتقادی است و حفظ این مرزها بمنظور بقای مبانی دینی و فرهنگی امری ضروری به شمار می رود افزود:  اکنون در کشور ما اسناد مهمی همچون سند تحول آموزش و پرورش وجود دارد که تحت نظارت مسوولان، نمایندگان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و قطعا بیش از اسنادی همچون سند ۲۰۳۰ می تواند کاربردی و مفید باشد. .

وی در ادامه به برخی اشکالات موجود در سند۲۰۳۰ اشاره کرد و گفت: در متن این سند آموزش زبان دوم به کودکان تا سن ۱۰ سالگی ممنوع شده است و این در حالی است که آموزش قرآن از سنین پیش دبستان آغاز می شود و بر اساس این سند باید متوقف شود.

حجت‌الاسلام پژمان‌فر از دیگر اشکالات موجود در این سند را مرتبط با حوزه پزشکی عنوان کرد و گفت: رشته تخصصی زنان و زایمان که اکنون در کشور ما تقریبا همه بخش های آن به بانوان سپرده شده و بر اساس مبانی اعتقادی ما هم این امر پسندیده تر است، اما در سند ۲۰۳۰ این موضوع به عنوان تبعیض تلقی می شود و با پذیرش سند، روند موجود باید متوقف شود.

گفتنی است؛ در این مراسم دکتر مسعود ملکی به عنوان دبیر جدید ستاد هم اندیشی استادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد معرفی و از زحمات دکتر سید محمد رضا پریزاده قدردانی شد.